Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW/BK

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW/BK

AOC CU34V5CW/BK je prohnutý 34” monitor s QHD UltraWide 21:9 rozlišením, který nabízí širokou škálu možností připojení a funkcí. Je vhodný nejen pro komplexní práci, ale i hry nebo sledování filmů. Monitor jsme vyzkoušeli a máme pro vás podrobnosti.

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK barvy

UWQHD, 100 Hz

UWQHD je ultraširokoúhlá varianta rozlišení QHD. Displej má poměr stran 21 : 9 a rozlišení 3 440 × 1 440 pixelů a zakřivení 1500R. Panel VA (Vertical Alignment) zobrazuje hlubší černou a mimořádně vysoký kontrast umožňující zobrazení velmi živého a jasného obrazu. Díky snímkové rychlosti 100 Hz je obraz plynulý, bez rozmazávání či trhání.

Videohovory & Windows Hello

Monitor má vestavěnou webovou kamerou s integrovaným mikrofonem s certifikací Windows Hello a nabízí tak pohodlné zabezpečení navíc, bez nutnosti zadávat hesla nebo kód PIN.

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK porty

USB-C, Display Port, HDMI 2.0

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK kabelyZjednodušte připojování tím, že budete používat pouze jeden kabel. Připojení pomocí rozhraní USB-C poskytuje možnost využívání funkce funkci DisplayPort Alternate Mode pro přenášení videosignálů ve vysokém rozlišení z notebooku do monitoru při souběžném nabíjení baterie tohoto notebooku z monitoru prostřednictvím napájecí funkce portu USB. Standard USB 3.1 navíc zajišťuje bleskově rychlý přenos dat.

DisplayPort zajišťuje extrémně rychlý přenos digitálního zvuku a obrazu bez ztráty kvality nebo vstupního zpoždění. Připojte k vašemu monitoru snadno a rychle řadu zařízení včetně počítače, notebooku, přehrávače médií, herní konzoly apod. To je perfektní pro profesionály, stejně jako většinu náročných domácích uživatelů.

Rozhraní HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kompatibilní se systémem ochrany digitálního obsahu HDCP je podporováno současnými herními konzolemi, grafickými kartami a set-top boxy. Verze HDMI 1.3–1.4b podporují obnovovací frekvenci až 144 Hz při 1080p a 75 Hz při 1440p, zatímco verze HDMI 2.0–2.0b podporují 240 Hz při 1080p, 144 Hz při 1440p a 60 Hz při 2160p (4K).

Napájení 65 W

USB-C je čím dál více se rozšiřující technologie, která umožňuje rychlý přenos dat, zobrazování signálu a napájení za účelem nabíjení vašich zařízení při práci. Prostřednictvím jednoho tenkého kabelu poskytuje technologie AOC USB-C napájení o výkonu až 65 W sloužící k nabíjení běžných zařízení s nízkou/vysokou spotřebou energie (například myši nebo klávesnice), chytrých telefonů a notebooků.

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK černá

Freesync & Flicker Free & Low Blue Light

Technologie AMD FreeSync provádí synchronizaci obnovovacích frekvencí grafické karty a monitoru, což zajišťuje plynulý obraz bez jakéhokoli trhání a zasekávání. Nízké zpoždění na vstupu zejména oceníte, jestliže požadujete co nejkvalitnější obraz v rychlých hrách.

Technologie AOC Flicker-Free využívá panel s DC (stejnosměrný proud) podsvícením, redukující úrovně blikání světla. Díky absolutně minimálnímu zatížení zraku a únavě si v pohodlí užijete dlouhé a intenzivní herní relace!

AOC logoKrátkovlnné modré světlo může poškodit váš zrak. Technologie AOC Low Blue Light blokuje škodlivé paprsky modrého světla, aniž by došlo k ovlivnění barev obrazu. Jiné pokusy o redukci modrého světla používají filtry nebo nastavení způsobující ztlumení nebo žluté zbarvení obrazu.

Bezrámečkový design

Kromě moderního a atraktivního vzhledu umožňuje bezrámečkový design bezproblémové využití konfigurace tvořené několika monitory. Váš ukazatel/okna se při umístění mnoha monitorů vedle sebe již v nepřehledném okolí rámečků zaručeně neztratí.

Výškově nastavitelný stojan

AOC CU34V5CW/BK nabízí možnost nastavení výšky, které pomůže najít dokonalou polohu během práce, hraní her nebo sledování videí. Monitor můžete samozřejmě i natáčet do stran a naklápět směrem nahoru i dolů.

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK PbP

Picture by Picture (PbP)
Obraz vedle obrazu je funkce, která vám umožňuje využívat více zdrojů (např. notebook a stolní počítač) současně a zobrazit jejich obsah na stejné obrazovce. Díky vynikajícímu přehledu budete mít větší kontrolu nad obsahem, což vám pomůže výrazně zvýšit vaši efektivitu.

Prohnutý ultraširoký monitor AOC CU34V5CW-BK menu

Recenze

Po rozbalení krabice jsme pomocí přiloženého šroubováku připevnili stojan (využít můžete také 100×100 VESA držák na stěnu) a pustili se do testování. Součástí balení je napájecí kabel, 1,8 metrů dlouhý USB-C na C/A a 1,5 metru dlouhý HDMI kabel, tedy vše, co je třeba.

Pro připojení prvního zařízení – WIN notebooku – jsme použili HDMI kabel, pro připojení Macu jsme použili USB-C.

Co nás na první pohled upoutalo byl čistý, jasný, takřka dokonalý obraz, vynikající kontrast a černá, která byla opravdu černá. Velikost panelu je ohromující, což jsme ocenili při použití monitoru na rozšíření plochy. Vyzkoušeli jsme také funkce PbP (Picture by Picture) a PiP (Picture in Picture), které oceníte při práci na více zařízeních současně.

Integrované reproduktory nás nezklamaly, i při maximální hlasitosti byl zvuk čistý a zřetelný. Kamera je v 2MP rozlišení, což stačí pro běžnou práci i přihlášení pomocí Windows Hello.

Veškerá nastavení provedete pomocí jediného tlačítka – joysticku – na zadní straně monitoru.

Za naši redakci dáváme monitoru 4,5 z 5ti. Poměr cena – výkon je velmi dobrý, mínusové body dáváme za malé rozlišení kamery a umístění portů na monitoru vzadu, zespoda.

Související příspěvky

Leave a Comment